فازمتر القایی

پی بام 19 دی 1398
فازمتر القایی
با توجه به پيچيدگي و گستردگي كار در شبكه های کابلی و عيب يابي آن ها و همچنین زمان و هزینه بر بودن این عیب یابی، عملا استفاده از فازمترهای معمولی و رایج این روزها کارایی ندارد و نیاز است از فازمترهای جدید که از طریق القاء، قابلیت عیب یابی کابل ها را دارند.

انواع فازمتر معمولا به شکل پیچ گوشتی ساخته می ‌شود و برای تشخیص سیم فاز از سیم نول نیز به کار می‌رود. هرگاه نوک فازمتر را روی سیمی که برق در آن جریان دارد بگذاریم چراغ کوچک آن روشن شده و در برخی مدل ها شروع به بوق زدن می کند که نشان دهنده طرف فاز است. فازمترها انواع مختلفی دارند که برخی از برندهای آن در پی بام موجود است. فازمتر مانند لامپ عمل می کند. چون بدن انسان پتانسیل منفی دارد، لذا می تواند قطب منفی، برای مقاومت بسیار بالای موجود در فازمتر باشد. به همین علت وقتی که فازمتر را وارد پریز برق می کنیم بخش بسیار کمی از الکترون ها که از مقاومت فازمتر عبور می کند وارد بدن ما شده و چراغ درون فازمتر در اثر عبور این جریان کم، روشن می شود.

با توجه به پيچيدگي و گستردگي كار در شبكه های کابلی و عيب يابي آن ها و همچنین زمان و هزینه بر بودن این عیب یابی، عملا استفاده از فازمترهای معمولی و رایج این روزها کارایی ندارد و نیاز است از فازمترهای جدید که از طریق القاء، قابلیت عیب یابی کابل ها را دارند، استفاده شود. فازمترهای القایی امروزه یکی از مهم ترین ابزارهای عیب یابی در امور شبکه است.

روش کار با فازمتر القایی:
وقتی قسمت فلزی تستر فازمتر را با قسمت برق دار تماس داده و دکمه تست را با انگشت فشار دهیم، روشن شدن یا عدم روشنایی لامپ نئون داخل فازمتر نشان دهنده فاز یا نول بودن جریان است.